Seminar Național Ediția a IV-a

07 Iunie 2024

Cluj Napoca , Hotel Premier

*Evenimentul se desfasoara cu participare fizica in sala
Seminarul este structurat 20% teorie / 80% practica

Iată beneficiile pe care
ți le oferim:

 • Descoperi o nouă viziune de a înțelege disfuncția și patologia segmentului lombar.

 • Iți vom arăta un concept și tehnici de recuperare a segmentului lombar

 • Vei începe să obții rezultate mai rapide și eficiente cu pacienții și clienții tăi

Public target:
Fizioterapeuti / Medici de specialitate / Maseuri / Antrenori personali / Studentii acestor domenii / Alti specialisti din domeniul sportului si sanatatii.

ce vei afla
la acest curs?

Seminarul National – Kinetic Recovery Education  vine in ajutorul specialistilor din domeniul fizioterapiei, terapiei manuale, recuperarii medicale si sportului pentru abordarea patologiei segmentului lombar manivestat prin lumbago, iritarea nervului sciatic, sindromul muschiului piriform si preventia accidentarilor la acest nivel.

Seminarul se afla la editia a IV-a si va aborda detaliat Recuperarea Coloanei Lombare din perspeciva Fizioterapeutului avand la baza conceptul Kinetic Recovery Education de testare si evaluare specifica, terapie manuala, exercitii fizice terapeutice din perspectiva modelului neurocentric si studii de caz din practica reala.

PROGRAMUL DETALIAT AL CURSULUI:

Seminarul este structurat 80% practica – 20% teorie, asadar fiecare capitol din structura seminarului va fi parcurs si in mod practic intre specialistii prezenti.


Introducere in recuperarea segmentului lomnar – consideram ca pentru eficienta oricarei actiuni din acest domeniu, este necesara o cunoastere cat mai fidela a structurilor anatomice pentru segmental abordat atat dpdv teoretic cat si in realitate, la nivelul fiecarui individ, biomecanica dar si elementele teoretice ale bolii prezente. Pentru acest motiv vom parcurge urmatoarele subcapitole:

 • Anatomie topografica
 • Biomecanica functionala
 • Fiziopatologie

Testare si evaluare acest capitol abordeaza testarea specifica in patologia segmentului lombar prin abordarea segmentului abdominal,  bazinul, articulatia soldului, precum si membrul inferior in totalitate utilizand testele din urmatoarele categorii:

 • Teste functionale segmentare
 • Teste specifice
 • Teste palpatorii
 • Teste pasive
 • Teste musculare

Rationament clinic – in urma parcurgerii capitolului anterior si cumularea tuturor informatiilor obtinute se va explica cum pot fi interpretate dpdv clinic toate aceste informatii pentru a putea intelege cat mai fidel cauza disfunctiei, a simptomatologiei prezente si pentru a alege cele mai eficiente instrumente de lucru din portofoliul unui specialist precum: terapia manuala / exercitiul fizic.

Terapie manuala – Capitolul de terapie manuala va aborda in mod practic tehnici de terapie manuala specifice segmentului lombar, abdominal, bazinului si soldului, avand la baza rationamentul clinic. Tehnicile prezentate vor aborda atat musculatura profunda precum iliopsoas-ul, patratul lombar cat si musculatura superficiala.

Exercitii fizice cu rol terapeutic – pentru recuperarea mobilitatii, terapia durerii, preventia accidentarilor si toate celelalte obiective necesare unei recuperari complete suportul muscular nu poate fi uitat. Asadar in acest capitol vom aborda atat exercitii fizice cat mai ales conceptul acestora pentru indeplinirea obiectivelor necesare procesului de recuperare stabilite in urma evaluarii si rationamentului clinic.

Studii de caz – vom prezenta studii de caz din practica pentru a demonstra eficienta metodei prezentate in cadrul seminarului.

despre traineri

Trainer: Gheorghita Daniel – fizioterapeut, specialist in terapie manuala, terapia durerii si fondator Kinetic Recovery Education.
Trainer: Cristian Drosu - fizioterapeut, specialist in osteopatie si fondator Physioboost.

CUM TE POȚI
ÎNSCRIE LA ACEST CURS?

Am creat această platformă cu gândul la membrii comunității noastre. De aceea, procesul de înscriere și participare la programul nostru de educație medicala continuă este simplu.

 • 1. Apasă pe butonul de înscriere de mai jos

 • 2. Completează-ți datele de înscriere solicitate

 • 3. Finalizează comanda

INVESTIȚIE!

250 de lei pret standard

200 de lei studenti

ACCES IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

Tarife

Înscrie-te acum la preţul de: