
19 Aprilie
Cluj Napoca , Hotel Premier
*Evenimentul se
desfasoara cu participare fizica in sala
Seminarul este structurat 30% teorie / 70%
practica

Iată beneficiile pe care
ți le oferim:
-
Descoperi o nouă viziune de a înțelege disfuncția și patologia articulației umărului
-
Iți vom arăta un concept și tehnici de recuperare a articulației umărului
-
Vei începe să obții rezultate mai rapide și eficiente cu pacienții și clienții tăi
Fizioterapeuti / Medici de specialitate / Maseuri / Antrenori personali / Studentii acestor domenii / Alti specialisti din domeniul sportului si sanatatii.

ce vei afla
la acest curs?
Seminarul National – Kinetic Recovery Education vine in ajutorul specialistilor din domeniul fizioterapiei, terapiei manuale, recuperarii medicale si sportului pentru abordarea patologiei articulatiilor umarului si preventia accidentarilor la acest nivel.
Seminarul se afla la editia a III-a si va aborda detaliat Recuperarea Articulatiilor Umarului din perspeciva Fizioterapeutului avand la baza conceptul Kinetic Recovery Education de testare si evaluare specifica, terapie manuala, exercitii fizice terapeutice din perspectiva modelului neurocentric si studii de caz din practica reala.
Seminarul este structurat 𝟯𝟬% 𝗧𝗲𝗼𝗿𝗶𝗲 - 𝟳𝟬% 𝗣𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰𝗮, asadar fiecare capitol din structura seminarului va fi parcurs si in mod practic intre specialistii prezenti.
Introducere in recuperarea articulatiei umarului – consideram ca pentru eficienta oricarei actiuni din acest domeniu, este necesara o cunoastere cat mai fidela a structurilor anatomice pentru segmental abordat atat dpdv teoretic cat si in realitate, la nivelul fiecarui individ, biomecanica dar si elementele teoretice ale bolii prezente. Pentru acest motiv vom parcurge urmatoarele subcapitole:
- Anatomie topografica
- Biomecanica functionala
- Fiziopatologie
Testare si evaluare – acest capitol abordeaza testarea specifica in patologia umarului prin abordarea centurii omoplatului, articulatia glenohumerala, precum si membrul superior in totalitate utilizand testele din urmatoarele categorii:
- Teste functionale segmentare
- Teste specifice
- Teste palpatorii
- Teste pasive
- Teste musculare
Rationament clinic – in urma parcurgerii capitolului anterior si cumularea tuturor informatiilor obtinute se va explica cum pot fi interpretate dpdv clinic toate aceste informatii pentru a putea intelege cat mai fidel cauza disfunctiei, a simptomatologiei prezente si pentru a alege cele mai eficiente instrumente de lucru din portofoliul unui specialist precum: terapia manuala / exercitiul fizic.
Terapie manuala – Capitolul de terapie manuala va aborda in mod practic tehnici de terapie manuala specifice centurii omoplatului si articulatiei umarului avand la baza rationamentul clinic. Tehnicile prezentate vor aborda atat musculatura profunda precum micul pectoral / subscapularul, cat si musculatura periarticulara.
Exercitii fizice cu rol terapeutic – pentru recuperarea mobilitatii, terapia durerii, preventia accidentarilor si toate celelalte obiective necesare unei recuperari complete suportul muscular nu poate fi uitat. Asadar in acest capitol vom aborda atat exercitii fizice cat mai ales conceptul acestora pentru indeplinirea obiectivelor necesare procesului de recuperare stabilite in urma evaluarii si rationamentului clinic.
Studii de caz – vom prezenta studii de caz din practica pentru a demonstra eficienta metodei prezentate in cadrul seminarului.
despre traineri


CUM TE POȚI
ÎNSCRIE LA ACEST CURS?
Am creat această platformă cu gândul la membrii comunității noastre. De aceea, procesul de înscriere și participare la programul nostru de educație medicala continuă este simplu.
-
1. Apasă pe butonul de înscriere de mai jos
-
2. Completează-ți datele de înscriere solicitate
-
3. Finalizează comanda
INVESTIȚIE!
200 de lei pret standard
150 de lei studenti
ACCES IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!