1500+ cursanți
Peste 1.5 ore de materiale înregistrate
Trainer: Daniel Gheorghița
Fizioterapeut, specialist în neuroplasticitate, terapia durerii și terapie manuală
Iată beneficiile pe care
ți le oferim:
-
1. Acces instant pe viață după achiziție
-
2. O nouă viziune de a înțelege cauzele ce pot determina apariția disfuncției segmentului core și metode de prevenție
-
3. Concept de evaluare specifică, terapie manuală și exerciții fizice cu rol terapeutic sau de prevenție
-
4. Obții rezultate rapide și eficiente cu pacienții și clienții tăi
-
5. Diplomă de participare în urma susținerii examenului online
Fizioterapeuti / Medici de specialitate / Maseuri / Antrenori personali / Studentii acestor domenii / Alti specialisti din domeniul sportului si sanatatii.
ce vei afla
la acest curs?
Prin cursul Core disfunction vei avea ocazia să înveți care sunt cauzele apariției disfuncțiilor, efectelor acestora, tratamentul din perspectiva fizioterapeutului și metodele de prevenție.
Discutăm despre anatomia inner core, outer core, proximal extension core (fascial core), dar și despre rolul biomecanic în funcția corpului uman a segmentului core.
După ce vei ințelege rolul anatomiei și biomecanicii, vom aborda segmentului Core din perspectiva modelului neurocentric și modul în care este integrat funțional împreuna cu sistemul nervos central.
În capitolele urmatoare sunt abordați sistematic cei mai importanți factori care duc la apariția disfuncției Core și implicarea trunchiului cerebral în modularea durerii și a funcției de stabilitate a corpului.
Evaluarea segmentului core este alcatuită din abordarea modelului neurocentric în care funcția sistemului nervos și conexiunea neuron – mușchi primează, cu accent pe evaluare trunchiului cerebral. Urmand ca în următorul capitol, evaluarea specifică în modelul mecanocentric să completeze prin evaluarea segmentar funcțională specifică.
După parcurgerea tuturor acestor capitole vom aborda sistematic mecanismele de reeducare funcțională și pune în practică prin antrenament neurologic funcțional, tehnici de terapie manuală și exerciții fizice cu rol terapeutic conceptul de recuperare în disfuncțiie Core din perspectiva Kinetic Recovery Education.
- Introducre
- Ce reprezintă segmentul Core?
- Functia Core
- Anatomia Core
- Inner Core
- Outer Core
- Proximal extention Core
- Perspectiva modelului mecanocentric asupra Core
- Neurologia miscarii
- Teoria stabilizatorilor
- Functia trunchiului cerebral si rolul in functia Core
- Facilitatorii disfuncției CORE
- Miscarea
- Hiper activarea predominant unilaterala
- Reflexul artrokinetic
- Testarea si evaluarea trunchiului cerebral
- Testarea si evaluarea segmentului Core
- Rationament clinic
- Metode de reeducare a disfunctiei Core
- Exercitii fizice pentru reeducarea functionala Core
Vezi
demo din curs
Video 1 – Testarea specifica
Core
Video 2 – Reeducarea functionala a musculaturii multifizilor
Video 3 – Reeducarea functionala a diafragmei toraco-abdominale
DESPRE TRAINER
Sunt fizioterapeut practician, cu experiență de 9 ani în tratarea patologiilor musculo-scheletate și ortopedic-traumatice la adolescenți, adulți și seniori. Metodele de lucru pe care le folosesc au la bază conceptul neuroplasticității, neurologiei aplicate și terapiei manuale. Aplicarea acestor concepte se realizează prin utilizarea reeducării senzitive, a sistemului proprioceptiv, vizual, vestibular, mobilizarea sistemului nervos și a sistemului mio-fascial, prin exerciții fizice cu rol terapeutic, de prevenție, terapia manuală (terapie fascială, dermo-neuro-modulation, masajul somatic), tehnici de neurodinamică, dar și utilizarea instrumentelor accesorii precum: IASTM, Ventuze, Flosing, Kinesiotaping.
Fondator & Trainer - Kinetic Recovery Education (https://kineticrecoveryeducation.ro/)
În cadrul Kinetic Recovery Education, sunt trainer de specialitate și țin cursuri pentru educarea și perfecționarea specialiștilor din domeniul recuperării medicale și al sportului: fizioterapeuți, medici de specialitate, asistenți bfkt, tehnicieni maseuri, specialiști în terapie manuală, preparatori fizici, antrenori personali dar și studenți.
În calitate de manager al companiei, în cei 6 ani de activitate am organizat 125 de evenimente, dintre care 94 de cursuri, 8 conferințe internaționale și 4 tabere de studiu, unde au participat peste 15.000 de specialiști.
În calitate de trainer, am creat 13 cursuri, care au abordat patologia musculo-scheletală, ortopedic-traumatică și prevenția accidentărilor, atât din perspectiva modelului mecanocentric, cât și a modelului neurocentric:
- recuperarea coloanei lombare & cervicale
- recuperarea articulațiilor umărului & genunchiului
- recuperarea în sindromul de nerv sciatic
- recuperarea herniei de disc lombare
- core disfunction
- testarea și evaluarea în fizioterapie
- terapie manuală fascială
- injuri prevention
- masajul sportiv
- strategie, planificare și time management pentru fizioterapeuți
- terapie manuală - segmentul lombar & abdominal
Unul dintre evenimentele de suflet este “Festivalul Internațional de Fizioterapie”, care în 2022, a ajuns la a V-a ediție. Acesta este un eveniment anual de tip conferință, care aduce împreună experți din țară și străinătate în recuperare medicală, neuroplasticitate, medicină, osteopatie și strength & conditioning cu scopul de a prezenta noutățile apărute în anul curent din vastul domeniul al reabilitării medicale. Evenimentele organizate anual de tip conferință si camp-uri sub brandul Kinetic Recovery Education sunt urmatoarele:
- Conferința Internațională de Fizioterapie, 3 ediții
- Festivalul International de Fizioterapie, 6 ediții
- Conferința Internațională de Terapie Manuală, 2 ediții
- Summer Camp Physiotherapy, 4 ediți
CUM TE POȚI
ÎNSCRIE LA ACEST CURS?
Am creat această platformă cu gândul la membrii comunității noastre. De aceea, procesul de înscriere și participare la programul nostru de educație medicala continuă este simplu.
-
1. Apasă pe butonul de înscriere de mai jos
-
2. Completează-ți datele de înscriere solicitate
-
3. Finalizează comanda
INVESTIȚIE!
499 lei pret standard
LOCURILE SUNT LIMITATE!